Goed nieuws voor Rotterdammers die recht hebben op bijzondere bijstand. Vanaf volgende maand wordt die een gift in plaats van een lening. Huisinrichting, babybenodigdheden voor het eerste levensjaar en noodzakelijke apparaten als wasmachines krijgt deze groep voortaan gratis.

Bijzondere bijstand is niet voor iedereen. Je komt ervoor in aanmerking als je te maken krijgt met onverwacht hoge en noodzakelijke kosten die je niet zelf kun betalen. Denk aan een plotselinge verhuizing, een wasmachine die stuk gaat, medische omstandigheden of de geboorte van een baby. De gemeente bepaalt of je bijzondere bijstand krijgt -vaak heb je dan al een bijstandsuitkering- en hoeveel.

‘Moeilijk uit de armoede komen’
Bijzondere bijstand wordt meestal als lening verstrekt, tenzij je in de schuldsanering zit of werkelijk straatarm bent. Dan is het ook nu al een gift. De andere ontvangers moeten de lening in drie jaar naar draagkracht terugbetalen. Staat er daarna nog een bedrag open, dan wordt dat kwijtgescholden.

Lees het volledige artikel op de website van rijnmond.nl:

Rotterdam maakt bijzondere bijstand voor wasmachines, babyspullen of huisinrichting gratis

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!