Onze Fundit campagne

In het hart van Den Haag, waar de echo van de wooncrisis steeds luider klinkt, lanceert Straat Consulaat de ‘Fundit’ campagne. Een beweging gedreven door de urgentie om betaalbare huisvesting voor iedereen toegankelijk te maken. Op dit moment zijn er heel veel mensen die geen thuis hebben. Heel veel verschillende mensen die een eigen woonplek nodig hebben.

Zij verblijven bij vrienden of kennissen op de bank, in vakantieparken, wonen gedwongen anti-kraak, slapen buiten, in kelderboxen, tuinhuisjes of in de opvang.In het hart van Den Haag, waar de echo van de wooncrisis steeds luider klinkt, lanceert Straat Consulaat de ‘Fundit’ campagne.

Foto: Eveline van Egdom

Een beweging gedreven door de urgentie om betaalbare huisvesting voor iedereen toegankelijk te maken. Op dit moment zijn er heel veel mensen die geen thuis hebben. Heel veel verschillende mensen die een eigen woonplek nodig hebben. Zij verblijven bij vrienden of kennissen op de bank, in vakantieparken, wonen gedwongen anti-kraak, slapen buiten, in kelderboxen, tuinhuisjes of in de opvang.

“Dakloosheid is een woonprobleem: wij eisen betaalbare huisvesting en dat kan nu al.” Dit is de kernboodschap die we met hart en ziel uitdragen.

Teken hier ons manifest

Via deze link kan je change.org ons manifest ondertekenen:

Waarom ‘Fundit’?

De ‘Fundit’ campagne is geboren uit de noodzaak om de diepgaande wooncrisis in Den Haag aan te pakken. En niet te blijven hangen in het idee dat dat alleen maar kan door te bouwen en dat dit nu eenmaal tijd kost. Tijd die mensen die in een situatie van dakloosheid leven gewoonweg niet hebben. Er kan nu al huisvesting voor hen gecreëerd worden. Het vraagt politieke wil! Het serieus aanpakken van leegstand is een van die maatregelen.

Met duizenden mensen die dringen op zoek zijn naar een woning en meer dan 20.000 panden die leegstaan, is het tijd voor actie. Nu!

Dakloosheid is een woonprobleem. Het niet hebben van een thuis heeft effect op elk aspect van je leven. Je kunt nergens aan bouwen, je hebt geen rust en gevoel van veiligheid. Voor mensen die dakloos zijn moeten er meer innovatieve en bovenal snelle oplossingen komen. Dit vraagt om politieke daadkracht en gezamenlijke inzet.

Hoe jij kunt helpen?

1. Teken ons Manifest: Sluit je aan bij onze oproep voor actie tegen de wooncrisis.

2. En deel onze campagne op sociale media met #FunditVoorIedereen en betrek anderen bij deze cruciale dialoog.

Teken hier ons manifest

Via deze link kan je change.org ons manifest ondertekenen:

Het doel van deze campagne

Ons doel is tweeledig:

1. Bewustwording creëren: we willen de absurditeit en ernst van de wooncrisis in de schijnwerpers zetten. Het is onacceptabel dat, in een tijd waarin zoveel gebouwen leegstaan, er mensen zijn die wanhopig zoeken naar betaalbare woonruimte en deze niet kunnen vinden. Er steeds meer mensen dakloos zijn en we zo onvoorstelbaar veel leegstand hebben. Deze situatie raakt iedereen die op zoek is naar een thuis! We kunnen niet blijven hangen in lange termijn oplossingen.

2. Actie stimuleren: met ons manifest (ondertekend door zoveel mogelijk mensen) roepen we samen de gemeente Den Haag op om de leegstand aan te pakken en te onderzoeken hoe we samen innovatieve woonoplossingen kunnen realiseren. Het is tijd om buiten de gebaande paden te denken.

Samen sterker

We geloven dat door samen te werken, we de wooncrisis kunnen ombuigen zodat iedereen een eigen thuis heeft – de basis voor stabiliteit en een beter leven. We vragen actie. We gaan niet mee in het idee dat alleen bouwen de oplossing is en dat bouwen nu eenmaal tijd kost.

Het recht op huisvesting vraag echt om radicale oplossing op korte termijn. Het aanpakken van leegstand is daar een van!

Sluit je daarom vandaag nog bij ons aan. Bezoek deze link om het manifest te ondertekenen. Iedereen heeft recht op wonen in Den Haag: samen zorgen we ervoor dat een eigen thuis ook een realiteit wordt voor iedereen.

Fundit campagne
Fundit Campagne