Half april 2022 is bij het Straat Consulaat een nieuwe medewerker aan de slag gegaan. Zij gaat de leerlingen van het educatieproject begeleiden. Het educatieproject is een project van Straat Consulaat wat het mogelijk maakt dat (ex) dak-, en thuislozen weer naar school toe kunnen om een startkwalificatie te behalen door financiële belemmeringen weg te nemen. Hiervoor doen ze mee aan de ‘terug naar school’ training die gegeven wordt bij het ROC Mondriaan.

De nieuwe groep leerlingen van de ’terug naar school training’ startte op Pleun haar eerste werkdag veertien gemotiveerde leerlingen namen plaats in de schoolbanken. Zij hopen in juli hun certificaat in ontvangst te mogen nemen zodat ze in september aan een opleiding te kunnen beginnen.

Hieronder stelt Pleun Usman zich kort voor

Hoi! Ik ben Pleun en ik ben vorige week begonnen als projectleider van het educatieproject. Ik ben ontzettend blij dat ik hier aan de slag mag gaan. Iedereen heeft recht op een woonplek en andere basisbehoeften zoals scholing, om een volwaardig leven te kunnen leiden. Ik wil me hier met al mijn energie voor inzetten.

Het Straat Consulaat denkt én handelt altijd vanuit de mensen en dat vind ik heel belangrijk. Het educatieproject is daar een mooi resultaat van. Op mijn eerste werkdag dook ik meteen vol in het project, want de ‘Terug naar school’ training ging die dag van start. Samen met een groep van veertien gemotiveerde mensen zaten we in het klaslokaal aandachtig te luisteren naar de twee docenten van het ROC Mondriaan.

De komende tien weken zullen in het teken staan van rekenen, Nederlands en beroepsoriëntatie. Mijn doel is dat alle deelnemers weer meer vertrouwen en perspectief en een stevigere startpositie in de maatschappij krijgen. Ik wil ze daarbij zo goed mogelijk ondersteunen en mogelijke belemmeringen helpen weg te nemen. Ik heb er zin in!

Mocht je meer willen weten over het educatieproject, lees dan via de onderstaande link verder!

Info over het Educatieproject