Vanwege de kou is vanaf donderdag 29 januari 2015 de winterregeling voor Haagse daklozen ingegaan. De winterregeling is er om te voorkomen dat daklozen in de kou buiten moeten slapen en ernstige gezondheidsrisico’s lopen.

Zilverstraat

Haagse daklozen kunnen gratis overnachten in de winteropvang aan de Zilverstraat 40. In dit pand van Stichting Dr. Schroeder van der Kolk Bedrijven (Schroeder) is plaats voor maximaal 125 mensen per nacht. Deze extra slaapplaatsen komen bovenop de plekken in de reguliere nachtopvang voor daklozen van de Kessler Stichting en het Leger des Heils.

Daklozen krijgen naast een gratis slaapplaats ook een maaltijd en ontbijt aangeboden en kunnen zich douchen en hun kleding wassen. Verder kunnen zij met medische klachten terecht bij een sociaal verpleegkundige. Schroeder stelt haar pand beschikbaar en zorgt voor de catering en beveiliging. De begeleiding is in handen van professionele hulpverleners van het Leger des Heils en Schroeder.

Opvang voor vrouwen

De opvang aan de Zilverstraat is minder geschikt voor vrouwen. Zij kunnen terecht in het Passantenverblijf van de Kessler Stichting aan de Delagoastraat 60.