Onze Achterban-vertegenwoordiger in de Landelijke Cliëntenraad Werk en Inkomen, Sandra van Laar, attendeerde ons op het jaarlijkse congres, wat plaatsvindt op donderdag 9 april a.s. in de Meervaart in Amsterdam. Het thema van dit congres is: Van inhoud naar doen.

Dit jaar is er, om dit thema kracht bij te zetten, een breed aanbod ‘leertafels’. Aan een leertafel krijg je meer informatie over een onderwerp. Daarnaast, en daar is het vooral om te doen, ga je in het tweede deel aan de slag met die informatie. Hoe kan je in jouw cliëntenraad de zaken (anders) gaan aanpakken? Je leert van de ervaringen van anderen of probeert nieuwe oplossingen te bedenken. Onderwerpen van de leertafels zijn: “benut ervaringen van cliënten bij ontwikkelen en uitvoeren van beleid”, “pricacy”, “samenwerken met ervaringsdeskundigen”, “cliëntondersteuning” en vele andere.

Elke leertafel staat onder begeleiding van een expert op het onderwerp en heeft een beperkt aantal plaatsen. Er zijn twee rondes leertafels dus je kunt bij de inschrijving een keuze maken uit twee verschillende onderwerpen. Als je wilt deelnemen aan het congres kan je je hier opgeven.
De inschrijfkosten ad. € 25,- kan je bij Straat Consulaat declareren als je er namens De Achterban naar toe wilt gaan en verslag doet van de dag in vergaderingen van De Achterban.