Op woensdag 18 Augustus 2021 organiseerde Stichting de Vriend samen met Team Elvira, Team Yuliana, Team Jasmina en de Sikhs der Nederlanden een overheerlijk buffet op de Koekamp te Den Haag.

Dagelijks kan men op de Koekamp één van de genoemde ‘ teams’ hier terugvinden om mensen te ondersteunen in hun minimale dagelijks behoefte aan voedsel en vaak ook aan kleding. Maar vandaag waren ze er allemaal om de mensen eens extra lekker te verwennen met een overheerlijk buffet.

Het buffet bestond ondermeer uit pizza, stamppot, ragout, kippenpootjes, nasi, gehaktballetjes en roti. Verder werd er frisdrank uitgedeeld en was er een lekker toetje. Dit alles bij elkaar zorgde voor een ontspannen sfeer én volle buiken.

 

food event Koekamp Den Haag voor daklozen en minima
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger

Sinds het begin van de corona crisis zijn er meerdere initiatieven ontstaan die ‘onze vrienden op straat’ eten brengen op de Koekamp, gelegen bij het Centraal Station. Door de lockdown waren de dakloze mensen extra zichtbaar op straat.

Voor de lockdown werd ook al eten uitgedeeld op maandagen door Stichting de Vriend en op donderdag door een kerk uit Katwijk. Langzaam maar zeker ontstonden op andere dagen ook initiatieven om eten uit te delen. Door het initiatief van Stichting de Vriend is er een app groep ontstaan om zaken af te stemmen en de dagen te verdelen. Met als resultaat dat er op iedere dag van de week iets lekkers wordt uitgedeeld aan ‘onze vrienden op straat’.

Het Straat Consulaat waardeert de inzet van deze bijzondere mensen enorm. Wij denken tevens dat dit soorten initiatieven helaas nodig zijn omdat er een grote groep mensen in Den Haag niet in hun dagelijkse voeding kunnen voorzien. Dit mede omdat het grootste gedeelte van deze mensen die buiten slapen geen toegang hebben tot de opvang in Den Haag.

Tijdens dit event hebben de vrijwilligers van het Straat Consulaat ook een aantal afspraken gemaakt met mensen die behoefte hadden aan een shelterbag, tent of slaapzak. Deze heeft het Straat Consulaat de volgende dag naar de mensen gebracht zodat ze warmer en droger de nacht door kunnen brengen. Gelukkig hebben we weer 50 shelterbags mogen ontvangen van de Stichting Sheltersuits en ontvangen wij ook regelmatig geldelijke donaties voor tenten en slaapzakken. Met de groeiende toename van de vraag naar dit soort artikelen in Den Haag zoekt het Straat Consulaat doorlopend uw ondersteuning om dit te kunnen blijven doen.