Project 010 werkt. Het is een innovatieve aanpak om dakloze jongeren tussen 18 en 23 jaar versneld aan een eigen huis te helpen. Dit blijkt uit het recent verschenen Eindrapport Project 010.

De deelnemende jongeren voelen zich beter, blijer en gezonder. Waar ze hun leven voor Project 010 gemiddeld nog een rapportcijfer 4 gaven, is dat nu een 8 geworden. Daarom gaat de gemeente er nu voor zorgen dat er tot 35 jongeren per jaar mee kunnen doen.

Persoonlijke doelen
Sinds de start in 2019 kregen 20 jongeren door Project 010 een huis. Al deze jongeren verblijven daar nog steeds. Samen met hun begeleiders hebben zij belangrijke stappen gezet in het najagen van hun persoonlijke doelen. Ook zijn alle samenwerkende partijen enthousiast over de werkwijze van Project 010.

Wethouder Christine Eskes (Zorg): ‘Voor veel jongeren is dak- en thuisloosheid een traumatische ervaring, wat zorgt voor beperkte kansen op zelfstandigheid en minder makkelijk toegang tot sociale zekerheid, opleiding en werk. Project 010 heeft voor de deelnemende jongeren een positief effect gehad op een stabiele woonsituatie en hun welbevinden. Het is goed en belangrijk dat we dit project voortzetten en voor nog meer dak- en thuisloze jongeren toegankelijk maken.’

Lees het complete artikel op de website van Rotterdam.nl:

Rotterdam: Meer dakloze jongeren krijgen woning