Een jaar geleden werd de 33-jarige Thomas wegens omstandigheden zijn huis uitgezet. Hij kwam terecht in de Stichting Maatschappelijke Opvang van Breda, maar na een beschuldiging is hij ook deze opvang uitgezet en leeft hij nu gedwongen op straat. Strafrechtadvocaat Peter Schouten en Marlous Fieret (SP Breda) deden onderzoek naar het beleid van de daklozenopvang SMO Breda en de sanctie die Thomas is opgelegd. ,,Toen ik me erin ging verdiepen, ging het van kwaad tot erger”, vertelt Peter.

Twee weken geleden werd Thomas daklozenopvang SMO Breda uitgezet. De SMO beschuldigt hem van verhindering en bedreiging tijdens een medisch voorval. Thomas staat inmiddels al twee weken op straat, terwijl er in die tijd nog niets is bewezen.

Ondertussen werd strafrechtadvocaat Peter Schouten getipt over SMO Breda. Steeds vaker wordt daklozen de deur gewezen omwille van beschuldigingen, zonder dat hier bewijs voor is. Na zich hierin verdiept te hebben, ontmoette Peter Thomas. ,,Thomas werd zomaar op straat gezet vanuit de opvang, zonder dat er een uitspraak gedaan is over de beschuldigingen”, vertelt de strafrechtadvocaat. ,,Hij vroeg of ik met deze zaak aan de slag wilde gaan, en dat wilde ik wel. Ik vind namelijk dat niemand onder de blauwe lucht hoort te slapen.”

Lees het complete artikel op de website van het AD:

Peter Schouten strijdt met ‘Team Thomas’ voor dakloze Thomas: ‘Niemand hoort onder de blauwe lucht te slapen’

Foto ter illustratie. Volgens opgave Pixabay is dit een impressie van Breda.