Beeld: Straat Consulaat.

Een groepje demonstranten is zaterdagmiddag het WTC-gebouw, het Business Centrum van Den Haag, binnengedrongen. Na een tijdje werden de betogers door de politie het pand uitgezet. Een van de demonstranten was het daar niet mee eens en stak de banden van een politiewagen lek. De actievoerder is opgepakt.

De bezettingsactie was gericht aan Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed (IVBN), waarvan het kantoor in het WTC-gebouw zit. De actievoerders riepen op tot ‘de onteigening van de tienduizenden woningen en vele hectares braakliggende bouwgrond van de leden van de beleggersvereniging’. Ook hingen ze posters op met teksten als: ‘Miljarden winst, honderdduizend mensen dakloos’ en ‘Stop IVBN, onteigen de profiteurs van de wooncrisis’.

Rond 14.30 besloot de beveiliging van het WTC-gebouw dat het genoeg was en heeft de demonstranten gevorderd om weg te gaan. Agenten hebben geholpen om actievoerders, die weigerden zelfstandig te verteken, buiten te zetten.

Lees het volledige artikel op de website van het AD:

Actievoerder steekt banden van politieauto lek na bezettingsactie in Haags World Trade Center

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!