Een dakloos leven in Nederland is een heel moeilijk bestaan. Dat zegt advocaat Peter Schouten. Hij heeft een actie opgezet om meer aandacht te vragen voor de manier waarop we met daklozen omgaan in Nederland.

Want dat schiet ernstig tekort, vindt Schouten. Hij kwam in contact met de dakloze Thomas, Waar de actie ook zijn naam van leent: ‘TeamThomas’. Thomas werd zwaar gestraft door de doorstroomlocatie in Breda waar hij verbleef.

“Hij had zich niet aan de regels gehouden en moest twee maanden lang buiten slapen op straat”, vertelt Schouten aan Hart van Nederland. “Dat vond ik zo disproportioneel. Absurd. Zelfs een gedetineerde krijgt maar één dag isoleercel en dan nog heeft die wel beschikking over een bed.”

Lees het complete artikel op de website van hartvannederland.nl:

Thomas protesteert voor betere hulp voor daklozen: 'Je komt ergens voor hulp en raakt dieper in de afgrond'

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!