Foto: Eveline van Egdom. Haar foto’s kan men terug vinden in onze beeldbank!

Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Zoeterwoude en de andere acht gemeenten van de regio Holland Rijnland doen deze maand mee aan de landelijke ETHOS-telling voor dak- en thuisloosheid.

Doel is inzicht te krijgen in de omvang en de aard van de groep dak- en thuislozen. Met deze informatie kunnen gemeenten effectief beleid maken. De telling staat onder leiding van Kansfonds en de Hogeschool Utrecht.

Na de telling vorig jaar in Noordoost-Brabant doen dit jaar 55 gemeenten uit zes regio’s mee aan de nieuwe telling. Op 9 en 11 april brengen gemeentelijke diensten, maatschappelijke opvangorganisaties, buurthuizen, kerken, woningcorporaties, thuiszorg, maatschappelijk werk, scholen en politie de dak- en thuisloze mensen in kaart. “De kracht van deelname van zo’n breed palet aan organisaties is dat ook tot nu toe verborgen groepen worden gevonden”, zo laat Kansfonds weten.

Lees het volledige bericht op de website sleutelstad.nl:

Leidse regio doet mee aan telling van dak- en thuislozen

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!