Soms is mijn werk zo’n feest! Ik ben Mieke, vrijwilligerscoördinator bij Straat Consulaat. Dat is echt de beste baan voor mij, want ik deal niet direct met zware kost (voor mij de politiek) of met de heftige situaties waarin mensen zonder veilige woonplek noodgedwongen in verkeren, maar ik houd me bezig met wat wel kan, met ontwikkeling en groei, met het versterken van je kracht en met het aangaan van verbindingen. Dat is namelijk wat wij onze vrijwilligers willen bieden.

In dat kader heb ik vorige week een prachtige dag gehad. Eerst mocht ik onder leiding van Kim Kroone van Coastal Gym en met onze fotograaf Eveline van Egdom een PULLKA les op het strand volgen. Met een slee met zand achter mij aan heb ik in een groep een mooie strandwandeling gemaakt, de trap een paar keer getrotseerd en oefeningen gedaan om mijn conditie te verbeteren. Als kers op de taart ben ik de zee in gegaan. Begin juni gaan we met een aantal vrijwilligers een proefles doen en voor wie net zo enthousiast is als ik na afloop, gaan we regelen dat zij een periode lang gratis PULLKA les mogen volgen.

Vervolgens kon ik meteen door naar het Rewire Festival. Al een drietal jaar heb ik contact met Dennis van Eck van Onzichtbaar Den Haag en biedt het Rewire Festival de kans aan mensen die uit zichzelf niet snel op zo’n festival terecht komen om gratis te genieten van een avontuurlijk muziekprogramma. Een aantal vrijwilligers van Straat Consulaat heeft onder leiding van Zoe Bowie van Rewire in het centrum van Den Haag een muziekbelevenis gehad. Erg de moeite waard!

Mijn werk is heel rijk met ontmoetingen, kleine en grote avonturen en mogelijkheden die ik samen met anderen aan onze vrijwilligers mag aanbieden. Een cadeautje!

Wil jij nou ook zo’n leuke baan en direct met mij samenwerken? Houd dan onze social media in de gaten, want er komt een vacature aan!

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!