“In 2018 sprak ik (Staatssecretaris Paul Blokhuis) de Tweede Kamer toe met een zwerfsteen in mijn hand. Een symbool voor de last die dak- en thuisloze jongeren – die alle dakloze mensen – met zich meedragen. De steen staat ook symbool voor bouwen: een thuis voor iedereen, waar wij samen aan kunnen werken.

Want ieder individu zonder dak boven zijn of haar hoofd is er één te veel. Elk mens heeft recht op huisvesting, op een goede levensstandaard en op toegang tot zorg. Iedereen moet volwaardig mee kunnen doen in de samenleving.

Met twee programma’s hebben we ons in het hele land ingezet voor dak- en thuisloze mensen: het Actieprogramma dak- en thuisloze jongeren (2019) en Een (t)huis, een toekomst, de brede aanpak van dak- en thuisloosheid (2020). Mijn grote waardering gaat uit naar de professionals, projectleiders en bestuurders van gemeenten. Naar cliëntenorganisaties, hulp- en opvangorganisaties, woningcorporaties en andere ketenpartners. Bedankt voor de aansprekende en concrete resultaten die jullie hebben geboekt.

Lees de complete editie van ‘Iedereen onder een dak’ verder op de website:

Iedereen onder een dak

Foto: Arenda Oomen.