Winkeliers in de Haagse Fahrenheitstraat maken zich zorgen over de winteropvang voor dak- en thuislozen in het oude Juliana Kinderziekenhuis, die woensdag weer open is gegaan. Vorig jaar hadden sommige ondernemers last van deze opvang, omdat een groepje daklozen zich schuldig maakte aan diefstal, dronkenschap en drugsgebruik. ‘De ene is gezellig en zegt: goedemorgen bloemenvrouwtje, de andere is agressief.’

Debbie en Teuntje van bloemist Hansje Pluk in de Fahrenheitstraat kijken bepaald niet uit naar de komende wintermaanden. Ze zitten met hun bloemenzaak op loopafstand van het voormalige kinderziekenhuis aan de Sportlaan. Daar was vorig jaar voor het eerst de permante winteropvang gevestigd. ‘Ze hangen voor onze zaak, zijn onder invloed en vaak niet voor rede vatbaar’, vertelt Debbie.

De bloemisten zijn niet de enigen die vorig jaar overlast hebben gehad van de opvang. Uit onderzoek van de GGD Haaglanden, in opdracht van de gemeente, is gebleken dat er in de permanente winteropvang veel goed is gegaan. Echter, één punt verdient speciale aandacht: de overlast die winkeliers en omwonenden vorig jaar hebben ervaren. ‘Die overlast kan – en moet – worden ingeperkt’, aldus de GGD in het evaluatierapport.

Lees het volledige artikel op de website van Omroepwest:

Diefstal en dronkenschap, daklozenopvang zorgt voor overlast in winkelstraat

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!