Den Haag zet zich ‘enorm in’ om overlast rondom de winteropvang in het oude Juliana Kinderziekenhuis deze keer te voorkomen. Dat zei wethouder Mariëlle Vavier (GroenLinks) donderdag in een debat over de tijdelijke opvang van 120 dak- en thuislozen. Winkeliers in de Fahrenheitstraat en omwonenden kregen vorig jaar te maken met een groepje daklozen dat zich schuldig maakte aan diefstal, dronkenschap en drugsgebruik.

Vrijwel alle partijen in de gemeenteraad zijn blij dat de winteropvang de komende vijf maanden voor de derde keer op rij open is gegaan. ‘Opnieuw hebben 120 mensen deze winter een dak boven hun hoofd en zijn niet afhankelijk van de opvang die alleen bij lage temperaturen en slecht weer opengaat’, zei PvdA-fractievoorzitter Janneke Holman. D66, GroenLinks, CDA , Partij voor de Dieren, SP en de ChristenUnie/SGP sloten zich daarbij aan.

Maar er zijn ook zorgen over de winteropvang aan de Sportlaan. Winkeliers en omwonenden hadden vorig jaar last van de opvang. ‘Wij horen verhalen van ondernemers die vertellen dat zij vorig jaar te maken kregen met diefstallen, scheldpartijen en drank- en drugsgebruik’, zei VVD-raadslid Minke Hofstra. ‘We willen dat het deze keer wel goed gaat.’

Lees het volledige artikel op de website van Den Haag FM:

Wethouder Mariëlle Vavier : Overlast van daklozenopvang? 'We zetten ons enorm in om dat te voorkomen’

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!