Nu het voormalig verpleeghuis De Lozerhof als opvanglocatie zal sluiten wordt voor de cliënten gezocht naar een passend vervolg. Dat lijkt niet voor alle cliënten te lukken, laat het stadsbestuur weten. De Lozerhof werd de afgelopen winterperiode gebruikt als plek voor de permanente winteropvang. Dat duurde uiteindelijk tot 4 april omdat toen door de winterkou de opvangplekken alsnog open zijn gegaan.

Nu zal de locatie zijn voorzieningen afbouwen. Vooruitlopend daarop werden er al geen nieuwe cliënten meer toegelaten. Op 21 maart maakten 149 mensen gebruik van de locatie aan het Randveen. ‘Voor alle cliënten is gezocht naar een passend vervolg’, schrijft de gemeente. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van vervangende woonplekken in al bestaande opvanglocaties in de stad. Ook komen er aan de Henri Faasdreef tijdelijk woningen waar gebruik van kan worden gemaakt.

Voor een deel van de cliënten is meer tijd nodig om de uitstroom goed te regelen. Daarom blijft De Lozerhof voor hen nog een maand beschikbaar. ‘Met deze overbruggingsperiode willen we voorkomen dat mensen, met een concreet perspectief op een vervolgplek, tussentijds op straat komen.’ Al zegt het stadsbestuur niet te kunnen garanderen dat voor alle mensen voor eind april een plek gevonden zal zijn.

Lees het complete artikel op de website van Den Haag FM:

Daklozenopvang Lozerhof over maand helemaal dicht maar nog niet iedereen heeft een nieuwe plek