web analytics

De Achterban

Straat Consulaat De achterban vrijwilligersVrijwilligers

De vrijwilligers van het Straat Consulaat noemen zichzelf ‘de Achterban’. Bijna alle vrijwilligers van de Achterban hebben zelf ervaring met dak-, thuisloosheid en/of een verslaving. De vrijwilligers kennen het straatleven van binnen en van buiten. Ze maken gebruik van de laagdrempelige voorzieningen, hebben persoonlijk te maken met het gemeentelijke beleid en ondervinden het optreden van politie en justitie aan den lijve.

Dus zij weten waar de knelpunten liggen. De beste antwoorden op de vraag wat er in Den Haag moet worden veranderd, worden gegeven door de mensen die er gebruik van maken. De Achterban is inmiddels een begrip in Den Haag. Aan de Achterban nemen vertegenwoordigers van cliëntenraden, cliënten uit de maatschappelijke opvang en daklozen deel.

Wat doet een achterban vrijwilliger?

De Achterban vrijwilligers zijn betrokken bij diverse projecten, geven feedback aan het Straat Consulaat en signaleren problemen die bestaan voor de daklozen en thuislozen in Den Haag. De vrijwilligers komen om de week bij elkaar in een vergadering om de signalen met elkaar te delen en daarop actiepunten te bedenken. De taken van de Achterbanvrijwilligers zijn divers.

Je kan je bijvoorbeeld inzetten bij:

Belangenbehartiging,  Cliëntondersteuning,  Voorlichting op scholen,  Onderzoek doen,  Actie voeren,  Zelf bedachte projecten opzetten en uitvoeren en nog veel meer.

Ideeën!!

Goede ideeën zijn altijd welkom. Heb je een project in gedachten, is er iets wat je onder de aandacht wilt brengen, wilt onderzoeken, iets wat je altijd al dwars zat? Kom er mee naar voren en ga er mee aan de slag.

WAT VRAGEN WIJ VAN EEN ACHTERBANNER:

Binnen De Achterban streven wij naar een veilig klimaat, waar mensen tot hun recht kunnen komen, ieder met de eigen mogelijkheden en beperkingen en met respect voor elkaar.

  • Je hebt voldoende tijd om je in te zetten voor anderen/voor de taken die er liggen (wanneer de eigen problemen de overhand krijgen, kan je die beter eerst – extern – oplossen).;
  • In staat zijn om werk en privé te scheiden;
  • Warm hart voor de belangenbehartiging;
  • Nakomen van gemaakte afspraken of als dat niet lukt de afspraak overdragen of afzeggen;
  • In staat zijn om respectvol met anderen om te gaan en gevoel voor verhoudingen.

WAT BIEDT HET STRAAT CONSULAAT?

Naast lunch, prettige sfeer en vrijwilligersvergoeding biedt Straat Consulaat vrijwilligers:

  • contacten (gelijkgestemden, ambtenaren, gemeenteraadsleden e.a.) en invloed;
  • een plek waar je oplossingen kan aandragen en soms successen kan boeken;
  • steun geven en ontvangen;
  • trainingen op verschillende thema’s bij ons zelf of bij PEP;
  • een vrijwilligerscontract en een vrijwilligersverzekering via de Haagse Polis.

Achterbanner worden?


Straat Consulaat De achterban vrijwilligersMieke Hes
Vrijwilligerscoördinator

06-38918050
mieke@straatconsulaat.nl


Als je contact opneemt met het Straat Consulaat nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Samen kijken we naar wat je wilt en hoe jij je het best bij ons kan inzetten. Je kijkt in het begin mee en als het goed gaat bieden we je een vrijwilligerscontract aan. Het Straat Consulaat heeft een vrijwilligersbeleid en het keurmerk Goed geregeld

Vacatures

We hebben verschillende vacatures open staan! Ben je benieuwd? Kijk dan op deze pagina voor de vacatures.

Vacatures vrijwilliger bij het Straat Consulaat


Laatste berichten over de Achterban vrijwilligers van het Straat Consulaat

Nieuwsbrief Straat Consulaat Oktober 2023

Nieuwsbrief Straat Consulaat Oktober 2023

Daar is ie dan eindelijk! De nieuwsbrief van oktober, maar dan einde november. Sorry voor de vertraging, maar het blijkt dat als ik ziek en te druk ben, de nieuwsbrief niet samengesteld wordt! Fijn natuurlijk om zo onmisbaar te zijn, maar ik zou liever een vrijwilliger naast mij willen hebben om samen met mij (of bij mijn afwezigheid zelfstandig) de nieuwsbrief samen te stellen.

Lees meer

Donatie actie

Straatwijzer online

Nieuwsberichten per categorie

Agenda

Wekelijkse nieuwsupdates

Share This