De overlast op Den Haag Centraal is flink afgenomen sinds de bankjes op het station zijn verplaatst naar achter de incheckpoortjes. Dat laat een woordvoerder van de NS weten. De bankjes komen daarom niet terug op hun oude plek, voor de poortjes.

De bankjes werden eind mei weggehaald om de toenemende overlast, agressie en diefstallen op Den Haag CS tegen te gaan. Ze werden verplaatst naar een plek achter de incheckpoortjes. Het ging om een pilot om te kijken of dit zou helpen de overlast tegen te gaan.

In het eerste kwartaal van dit jaar kwamen er volgends de NS ruim tweehonderd overlastmeldingen binnen. De afgelopen twee maanden zijn er veel minder meldingen gedaan. In mei, juni en juli waren het in totaal 92 meldingen.

Lees het volledige bericht op de website van Den Haag FM:

Bankjes komen niet terug op Den Haag Centraal: 'Overlastmeldingen flink afgenomen'

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!