Het is de gemeente niet gelukt om een structurele locatie te vinden voor de winteropvang van daklozen in Den Haag. Daarom worden in de periode van 1 november 2023 tot en met 30 april 2024 opnieuw honderd tijdelijke opvangplekken gerealiseerd in een oud schoolgebouw aan de Rooseboomstraat in Bezuidenhout.

De gemeente heeft een wettelijke taak om opvang te bieden gedurende de koude wintermaanden. De winterkouderegeling is een landelijke regeling. Als de gevoelstemperatuur ’s nachts onder 0 graden daalt, kunnen dak- en thuislozen terecht voor een slaapplaats in de opvang. Dit om te voorkomen dat mensen zonder eigen huis de nacht in de vrieskou op straat moeten doorbrengen. De winteropvang is ook toegankelijk voor dak- en thuislozen die normaal geen recht hebben op opvang.

Lees het volledige bericht op de website van het Zoetermeers Dagblad:

Winteropvang voor daklozen in Den Haag opnieuw in Bezuidenhout

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!

Beeld: Rooseboomstraat 10. Weer de plek voor de winterkouderegeling 2023 / 2024 in Den Haag.