De zes partijen die in Den Haag onderhandelen over een nieuwe coalitie hebben een akkoord bereikt. Informateur Arie Slob heeft woensdagochtend bekend gemaakt dat D66, GroenLinks, CDA, PvdA, Partij voor de Dieren en Denk samen de stad gaan besturen. Het nieuwe coalitieakkoord wordt maandag gepresenteerd. Hart voor Den Haag, de grootste partij in de stad, en de VVD zijn daarmee definitief veroordeeld tot de oppositie.

Afgelopen weekeinde lekte al uit dat de partijen afstevenden op een akkoord. Toen bevonden de onderhandelingen zich in een cruciale fase, maar inmiddels is er dus witte rook, maakt Slob in een brief aan de gemeenteraad duidelijk. Daaruit blijkt ook dat de onderhandelaars van de partijen zaterdag een akkoord bereikten.

De fracties van de partijen mochten dat stuk vervolgens bestuderen. Die steunen het. Slob in zijn brief: ‘Gisteren hebben de onderhandelaars elkaar weer ontmoet en is er een definitief akkoord bereikt dat steun heeft van de genoemde fracties.’

Lees het volledige artikel op de website van Den Haag FM:

Zes partijen bereiken akkoord: nieuw college maandagmiddag gepresenteerd

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!