Winkeldiefstallen, vechtpartijen. De permanente winteropvang voor daklozen aan de Sportlaan zorgt voor overlast in de Fahrenheitstraat. De gemeente Den Haag neemt maatregelen.

Een medewerker bij het Kruidvat wijst op een ruimte achter drogisterijartikelen. ,,Hier vinden we allerlei lege dozen. Daar zit de beveiliging op, die laten ze achter en de inhoud nemen ze mee”, zegt ze. Hier is het nog te zien, omdat de ruimte tussen de schappen groot is. ,,Maar in het vak van de tissues, is de ruimte veel lager. Dan valt het niet op. Pas als we de tissues weghalen, komen we de lege verpakkingen tegen.”

Ze vertelt dat vooral kunstwimpers en nagels worden gestolen. Maar ook een dure pincet, dagcremes en condooms zijn populair. En laatst was er iemand die interesse had in de grote potten snoep die buiten in een bak stonden. ,,Op zaterdag is het zo druk dan heb je ook geen tijd om alles in de gaten te houden.”

Lees het volledige bericht op de website van het AD:

Pincetten, kunstwimpers en dagcrèmes: diefstal door daklozen neemt toe in winkelstraat vlakbij opvang

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!