De vier grootste gemeenten van het land, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht (G4) willen extra financiële steun van het Rijk om meer opvangplekken voor daklozen op te zetten.

,,Het aantal mensen dat dakloos is, is fors aan het toenemen”, zo stelt de G4. “De afgelopen maanden is de opvangcapaciteit met 650 plekken verdeeld over de vier steden noodgedwongen vergroot om de meest kwetsbare mensen een veilige slaapplek te bieden.”

De steden doen een oproep aan Tweede Kamerleden om bij de behandeling van de begroting van het ministerie van VWS meer geld vrij te maken voor de tijdelijke opvang en financiering niet juist terug te schroeven. Ook moet er meer aandacht komen voor het woningtekort en de doorstroming op de woonmarkt.

Lees het volledige artikel op de website van het AD:

Vier grootste gemeenten van het land willen extra geld voor meer opvangplekken daklozen: ‘Het is code rood’

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!