Foto: Gemaakt tijdens een daklozentour in Den Haag. Ter illustratie.

In het verleden werkte hij in de kassen en sneed hij bloemkolen en andere groenten, maar na een reeks tegenslagen belandde de Poolse Boguslaw (62) op straat. Nu woont hij al acht maanden samen met zijn 48-jarige vriendin Aghata onder een Haags viaduct.

Maar als het kwik onder nul zakt gaan ze niet naar de opvang van de winterkouderegeling: dat voelt te onveilig. Ondertussen loopt Boguslaw nog met een ongenezen wond na een buikoperatie. Hij en zijn vriendin leven in grote onzekerheid.

Het geïmproviseerde kamp van de twee onder het viaduct bestaat uit drie tentjes. Met tape zijn scheuren en gaten in het tentdoek afgeplakt. Op de grond liggen kleden. Met campingstoeltjes en een tafeltje is een zitje gemaakt. Levensmiddelen worden in plastic opbergbakken bewaard, die in een rij achter de tent staan. Aan de waterkant staat een campingtoilet met een serie schoonmaakmiddelen ernaast, afgeschermd met een laag windscherm. Ondanks de kale begroeiing rondom, is het stel hier redelijk aan het zicht onttrokken.

Lees het volledige artikel op de website van omroepwest.nl:

Ondanks vrieskou blijven deze daklozen liever in hun tent dan dat ze naar opvang gaan

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!