De afgelopen periode hebben we een ‘verbetertafel’ georganiseerd bij de noodopvang van de Kessler. Verbeterwat?! De verbetertafel is een laagdrempelige tool om het gesprek op gang te helpen tussen bewoners en de opvangvoorziening en zaken daadwerkelijk te verbeteren.

De verbetertafel bestaat uit 4 sessies waarin we signalen ophalen, het geven van een communicatietraining, punten daadwerkelijk overbrengen aan iemand met beslissingsbevoegdheid en de uitslag. Gisteren heeft de groep besloten dat de Kessler de verbetersticker verdiend heeft, maar dat er nog wel wat werk verzet moet worden. Hierover worden we maandelijks geüpdatet.

Succes van de Verbetertafel bij Noodopvang de Kessler

Een greep uit de verbeteringen bij de Kessler: Er is een kapstok opgehangen waar (natte) jassen opgehangen kunnen worden in de hal. Er komen nieuwe bedden met tussenschotten en een lade met opbergruimte onder het bed. Er komen nieuwe tuinkussens en een parasol. We hebben afgesproken dat er oordopjes worden besteld voor alle bewoners van de opvang en dat alle nieuwe bewoners van de nachtopvang een eigen setje ontvangen. Ook is de klachtenprocedure onder de loep genomen.

Een paar quotes van manager Ria Zwart:
“Wij hebben jullie nodig, want soms hebben wij blinde vlekken.”

“Ik zou daar nooit aan denken, maar door jullie ervaring pakken we het op. Daarom vind ik dit ook zo’n leuke manier!”

“Ik zou het fijn vinden dit eens in de zoveel tijd te doen.”

Dat vinden wij ook. Tot volgend jaar!

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!