Wethouder Bert van Alphen staat voor een grote opdracht door de Coronacrisis. Voldoende opvangplekken realiseren voor dak- en thuislozen in Den Haag. Ook in de opvang geldt al enige tijd de 1,5 meter regel en veel dak-, en thuislozen werden tijdelijk opvangen in hotels door de stad.

Nu de hotels langzaam weer open gaan voor toeristen, zullen de daklozen elders opgevangen moeten worden in kleinschalige woonvoorzieningen. Hij lijkt te staan voor een onmogelijke opgaaf want de daklozen in de hotels kunnen niet terug naar de normale opvang waar de 1,5 meter maatregel geldt. Bert van Alphen geeft aan dat hij hier keihard aan werkt en waarschijnlijk voor de zomer al een oplossing heeft.

Het Straat Consulaat blijft de ontwikkelingen volgen en dringt er bij de wethouder op aan, dat iedereen recht heeft op huisvesting en niemand op straat hoeft te slapen. Er moeten voldoende opvangplekken voor dak- en thuislozen zijn.

Lees het complete artikel op de website van het AD:

Bert van Alphen zoekt zich suf naar extra plekken voor daklozen, maar: ‘Er zullen altijd mensen buiten slapen’

Let op! Dit is een premium artikel en gaat af van uw gratis artikelen bij AD.nl

Foto: Martijn Beekman van Bert van Alphen, wethouder Sociale zaken, Armoedebestrijding, Maatschappelijke opvang.


Luister naar het interview op Den Haag FM over het 'waarom' het Straat Consulaat uw financiële ondersteuning goed kan gebruiken.