Wat een bijzondere tijd is het deze dagen met de Coronacrisis die ons allen raakt. Ook het Straat Consulaat zoekt in deze tijd naar een nieuwe manier van werken. Voor sommige werkzaamheden kwam al snel creatieve oplossing, maar andere projecten lagen tijdelijk stil.

Ook het Fiets voor Niets project van het Straat Consulaat was noodgedwongen voor bijna 3 maanden dicht.
Na goed overleg met het onze partners bij het JIT (Jeugd Interventie Team) heeft Straat Consulaat besloten weer open te gaan.

Uiteraard houden we ons strikt aan de richtlijnen van het RIVM.
Zo houden we in de werkplaats 1,5 meter afstand van elkaar, wassen we regelmatig onze handen, en blijven we thuis bij klachten. Voor onze deelnemers is het nu verplicht om handschoentjes te dragen i.v.m. het werken met gereedschap. Deze worden ter plekke beschikbaar gesteld.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger

Fiets voor Niets is een project van het Straat Consulaat voor en door daklozen jongeren.
We kopen de fietsen voor een klein bedrag in bij onze partners van het Fietsdepot. Vervolgens meldt een hulpverlener een jongere aan voor een afspraak in de werkplaats in de kelder van het JIT aan de Soesterbergstraat. Na wat kleine werkzaamheden aan de fiets, krijgt de deelnemer de fiets helemaal GRATIS mee!

Dus ben je tussen de 18 en 26 jaar, dakloos en heb je een fiets nodig?
Vraag dan snel aan je begeleider om je aan te melden voor een fiets voor niets! Aanmelden kan op fietsvoorniets@straatconsulaat.nl

Ook willen we graag hierbij Decathlon bedanken. Decathlon is een grote sportwinkel in de Haagse binnenstad en doneert al bijna twee jaar fietsen aan Fiets voor Niets. Hartelijk dank daarvoor.