De Haagse politieke partijen GroenLinks en PvdA maken zich grote zorgen om de aankomende ontslagronde van arbeidsmigranten in het Westland. De vraag naar arbeidsmigranten in de glastuinbouwsector zal volgens Westlandse uitzendbureaus de komende tijd flink dalen door de gascrisis. Volgens de politieke partijen dreigen de migranten daardoor niet alleen hun werk, maar ook hun verblijfplaats kwijt te raken.

Vanwege de hoge gasprijzen verlagen steeds meer kwekers hun productie of stoppen ze helemaal. Daardoor zijn er minder mensen nodig, de vraag naar arbeidsmigranten valt de komende maanden daardoor met minimaal 75 procent weg.

GroenLinks-raadslid Vincent Thepass legt in het radioprogramma West Wordt Wakker uit dat veel van deze arbeidsmigranten in Den Haag wonen. ‘Toen gingen bij ons alle alarmbellen af. Zo zijn de uitzendbureaus niet alleen werkgever, maar ook huisbaas van deze migranten.’ Volgens het raadslid kan dit ervoor zorgen dat arbeidsmigranten naast hun werk, ook hun verblijfplaats kwijtraken en dus massaal dakloos worden.

Lees het complete artikel op de website van Omroepwest:

Haagse partijen bezorgd om massaontslagen in het Westland: 'Alle alarmbellen gingen af'