De opvang van arbeidsmigranten wordt afgebouwd. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) besloot onlangs dat de opvang voor deze groep moet worden afgebouwd. Gemeenten hebben nog tot 1 mei 2021 om tot een oplossing te komen voor deze groep. Als het aan de gemeente Den Haag ligt wordt deze pas afgebouwd als de lockdown maatregelen worden versoepeld.

Dit lijkt voorlopig nog niet het geval te zijn. Enkele honderden werkloze en dakloze arbeidsmigranten, die vooral in de grote steden verblijven, moeten binnenkort de maatschappelijke opvang verlaten. Dit kan zijn doordat ze werk met huisvesting hebben gevonden, zijn teruggekeerd naar land van herkomst of zijn doorverwezen naar een psychische instelling.

Straat Consulaat: het is vreemd dat de opvang voor arbeidsmigranten afgebouwd wordt terwijl er nog geen tekenen zijn van versoepeling van de Corona maatregelen zoals bijvoorbeeld de lockdown en de avondklok. Wonen is daarbij een mensenrecht dat voor iedereen geldt. Arbeidsmigranten midden in een lockdown met avondklok op straat zetten is dus heel gek maar lijkt helaas wel realiteit te worden.

Lees via de onderstaande link een artikel over deze situatie:

Opvang dakloze arbeidsmigranten wordt beëindigd