Burgemeester Femke Halsema heeft zich tijdens een vergadering in de Stopera uitgesproken tegen het beboeten van slapende daklozen. Ze gaat er “heel grondig naar kijken” en met juristen in gesprek.

Straat Consulaat: Ook in Den Haag krijgen mensen met regelmaat en herhaaldelijk boetes voor buitenslapen. Wat natuurlijk heel vreemd is. Mensen kunnen niet terecht in de Noodopvang omdat deze vol is. Vervolgens hebben deze mensen geen andere keuze dan op straat te slapen. Dat mensen op straat moeten slapen is al vernederend genoeg. Als je daar dan ook nog eens boete voor krijgt voor iets wat over het algemeen een gevolg is van een opeenstapeling van gebeurtenissen die hebben geleid tot dakloosheid, slaat natuurlijk nergens op. Nu tijdens de Coronacrisis is er gelukkig veel meer plek maar als dat voorbij is slapen vele daklozen weer buiten op straat. Maak een einde aan dit nutteloze boetebeleid!

Lees het complete bericht over burgemeester Halsema op de website van Nu.nl:

Halsema vindt beboeten van slapende daklozen 'beschamend'

Bij de foto: Een dakloze bij Den Haag Centraal wordt aangesproken door wetsdienaren. Onduidelijk is of deze is beboet, maar helaas komt dit nog steeds te vaak voor!