Giovanny (31) werd drie jaar lang dakloos nadat hij uit zijn huis was gezet vanwege huurachterstand tijdens de corona-lockdown in september 2020. Ondanks zijn depressie en burn-out, werd hij afgewezen door daklozenopvang omdat hij niet aan de eisen voldeed. Na een moedeloze zoektocht om hulp, plaatste hij een LinkedIn-bericht om hulp te vragen en ontving zowel steun als een salesopleiding aan de Closer Academy.

Hij werd doorverwezen naar Housing First Nederland, waar hij een woning kreeg op voorwaarde van acceptatie van nodige hulp. Binnen zes maanden had hij na drie jaar dakloosheid eindelijk weer een thuis. Nu gaat het goed met Giovanny, hij voelt zich veilig in zijn huis en heeft zijn gevoel van waardigheid teruggevonden dankzij het LinkedIn-bericht. Hij benadrukt het belang van begrip voor het verschil tussen dakloosheid en thuisloosheid en moedigt mensen aan om elkaar te helpen in plaats van te vertrouwen op de overheid.

Giovanny is dankbaar voor de steun die hij via LinkedIn heeft ontvangen en blijft werken aan zijn financiële onafhankelijkheid om zijn angst voor dakloosheid te overwinnen. Hij is van plan om zijn levensverhaal te delen in een boek dat hij via zijn LinkedIn-pagina wil uitgeven.

Lees het volledige artikel op de website van het AD:

Giovanny (31) was drie jaar dakloos, maar heeft nu een woning: ‘Dankzij een bericht op LinkedIn’

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!

Beeld: ter illustratie