Opvang voor dak- en thuisloze mensen tijdens de wintermaanden in Den Haag

Ook dit jaar zorgen gemeente Den Haag en Leger des Heils W&G Noordwest voor de opvang van dak- en thuisloze mensen tijdens de wintermaanden. Er zijn twee soorten opvang. De eerste is de permanente winteropvang. In deze opvang hebben 120 daklozen tot 1 april 2023 een dak boven het hoofd, 24 uur per dag, 7 dagen per week. De andere is de winterkouderegeling. Dan is er opvang tijdens koude dagen in de winter.

Permanente winteropvang

De permanente winteropvang opent haar deuren vandaag op 1 november (tot 1 april 2024) in het voormalige HagaZiekenhuis/Rode Kruis Ziekenhuis. Geen opgejaagd leven, maar een vaste plek en een dak boven het hoofd. En dat de hele winter lang, zodat er ruimte ontstaat voor rust en herstel. Wij zijn dankbaar dat het Leger de Heils ook dit jaar zorg en begeleiding biedt aan deze groep mensen in kwetsbare omstandigheden.

Winterkouderegeling

De winterkouderegeling geldt in dezelfde periode, en is van kracht bij voorspelde, extreem koude weersomstandigheden. De komende winter kunnen 100 mensen van deze regeling gebruikmaken. Dit betekent dat ze ’s avonds vanaf 18:00 uur naar de opvang kunnen bij vorst of een zeer lage gevoelstemperatuur. Er is een warme maaltijd, er staat een bed klaar en de volgende ochtend is er ontbijt. Ook is er zorg en begeleiding. Om 10:00 sluit de opvang en gaan de tijdelijke bewoners weer naar buiten. De locatie van deze opvang is de school aan de Rooseboomstraat 10 in Den Haag.

Een welkome aanvulling, maar zeker geen allesomvattende oplossing.

Straat Consulaat waardeert de inzet van de Gemeente Den Haag. Desondanks blijven we pleiten voor meer omvattende en duurzame oplossingen voor onze dak- en thuisloze medeburgers. Het verspreiden van deze informatie is cruciaal, zodat diegenen die ondersteuning nodig hebben, deze ook kunnen vinden.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!