Een half jaar geleden sjouwde Mariusz uit Polen nog vaten met chemicaliën om aan de kost te komen. Zwaar werk, maar dat vond hij geen probleem. Tot hij na een arbeidsongeval slechter begon te zien. Hij durfde niet naar de huisarts, uit angst om ontslagen te worden door het uitzendbureau waarvoor hij werkte.

Inmiddels leeft Mariusz op straat; hij raakte in korte tijd bijna blind. Hij is een van de ongeveer 400.000 arbeidsmigranten die in Nederland zwaar werk komt doen via een uitzendbureau. Het was zijn taak om vaten met chemische stoffen van vrachtwagens te tillen.

Arbeidsongeval

Een jaar geleden gaat het mis, als Mariusz de hoogste ton van een stapel probeert te pakken. Hij verliest zijn grip, het vat valt, gaat open en Mariusz krijgt het poeder uit het vat over zich heen. Hij weet niet wat voor spul het is, alleen dat het gemarkeerd was als gevaarlijk. Het spul zit overal: in zijn haar, op zijn gezicht en in zijn kleding.  “Ik vroeg aan een collega wat ik moest doen. Die zei dat ik het beter niet moest melden. Hij waarschuwde me: wie klaagt bij de baas kan zomaar de volgende dag op straat staan.”  Mariusz wast zijn gezicht en zijn handen en gaat weer terug aan het werk.

Lees het volledige artikel op de website van pointer.kro-ncrv.nl:

rbeidsmigrant Mariusz werd ziek op zijn werk: ‘Toen mijn baas erachter kwam, werd ik direct ontslagen’

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!