Bij de foto: Jeroen Melchior, medewerker Straat Consulaat, bepakt en bezakt onderweg naar de tijdelijke gasten met de gedoneerde hygiëne pakketten.

Maandag 9 november 2020: 72 mensen maken gebruik van de nood dag- en nachtopvang die vrijdagavond door de gemeente Den Haag is opengesteld bij de StayOkay Hostel in Den Haag. Deze extra noodopvang is opengesteld om mensen die op straat moeten overleven op te vangen tijdens de tweede Coronagolf.

Het Straat Consulaat is vrijdag meteen de straat opgegaan om mensen te wijzen op de mogelijkheid om binnen te slapen. Vandaag worden er hygiënepakketjes uitgedeeld (in samenwerking met onze partner het Rapid Reliëf Team) zodat mensen lekker kunnen douchen, wassen en scheren.

 

manager stayokay hostel met hygiëne pakketten
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger

De manager van het Stayokay hostel toont de gedoneerde hygiëne pakketten van het RRT

Ook zal Straat Consulaat aanwezig zijn om informatie te delen over de rechten die de mensen hebben en de diensten die er zijn waar ze gebruik van kunnen maken.

Straat Consulaat is voor haar werk mede afhankelijk van donaties. Met deze donaties, groot en klein, kunnen we iets extra’s doen voor mensen die in veel gevallen niets zelf kunnen aanschaffen omdat ze geen inkomsten hebben. Dus iedere bijdrage is meer dan welkom.