Het Straat Consulaat heeft donderdag 16 april maaltijden gebracht aan de vrijwilligers van de Achterban. Onder de achterban zijn een aantal mensen die momenteel tijdens de Coronacrisis de deur niet uit kunnen of mogen.

Normaal zouden ze tijdens de vergaderingen bij het Straat Consulaat een maaltijd aangeboden krijgen. Omdat dit nu niet kan en we onze vrijwilligers ook in deze moeilijke tijd willen ondersteunen is het idee ontstaan om eens per week een maaltijd bij hen langs te brengen.

 

In aanloop van dit plan kwam het Straat Consulaat in contact met de koks Bart Splithof www.bartsplithofcooking.nl en Mitch van den Berg www.instagram.com/thewalkingchefnl.   
Bart gaf aan graag voor de vrijwilligers van de Achterban een bijzondere maaltijd te willen koken en in bakjes aan te leveren.

Donderdag 16 april stond er ‘kip cashew met rijst en groente’ op het menu. Medewerker Jeroen Melchior is vervolgens bij 21 adressen langs geweest, waar hij op afstand de maaltijd heeft kunnen overhandigen. De vrijwilligers waren erg blij met zijn komst en maaltijd. Even een praatje en daarna heerlijk eten.

Een van de vrijwilligers vertelde achteraf “Ik heb heerlijk gegeten! Door deze maaltijd krijg ik zelfs mijn eetlust weer terug’