Het Straat Consulaat uit Den Haag is gestart met een vernieuwende campagne om het stereotype beeld van daklozen te doorbreken. De campagne toont foto’s van het dagelijkse straatleven in de stad en stelt de vraag: “Kun jij zien wie dakloos is?”

Er zijn foto’s gemaakt van mensen die bevestigen dat dakloosheid niet direct te zien is, zoals bijvoorbeeld in het geval van de 27-jarige Fatima. Ze heeft twee jaar lang geen vast adres gehad, maar sliep niet op straat omdat ze dat te eng vond. Haar verhaal benadrukt dat de meeste daklozen niet voldoen aan het stereotype van bedelende oudere mannen.

Het Straat Consulaat heeft Fatima geholpen en nu heeft ze na acht jaar een eigen woning. Ze wil de perceptie van dakloze mensen veranderen en benadrukken dat het iedereen kan overkomen. De campagne benadrukt dat dakloosheid vaak voortkomt uit woonproblemen en dat het belangrijk is om begrip en solidariteit te tonen.

Lees het volledige artikel op de website van de NOS:

Fatima had nooit gedacht dat ze dakloos zou worden: 'Lijkt alsof iedereen om je heen ook wegvalt'

Bij de foto: Marlies Filbri, Fatima en voormalige wethouder Bert van Alphen bij de officiële opening van het nieuwe pand van het Straat Consulaat.

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!