Op 6 juni 2024 vinden de Europese verkiezingen plaats. We stemmen dan voor het Europees parlement. Op 10 april heeft ProDemos, huis voor democratie een rechtsstaat, hierover een boeiende presentatie gegeven voor de vrijwilligers en medewerkers van Straat Consulaat.

Welke landen zitten er in de Europese Unie, wanneer is de EU ontstaan, hoeveel zetels en fracties heeft het Europees parlement, waarover beslist dit parlement? Over al dit soort zaken gaven twee medewerkers van ProDemos tekst en uitleg aan een groep geïnteresseerde vrijwilligers en medewerkers van het Straat Consulaat, de belangenorganisatie voor dakloze mensen in Den Haag.

Op een speelse en interactieve manier onder andere met quizvragen werd de werking van het Europees parlement inzichtelijk gemaakt. Daarbij werden actuele onderwerpen als stikstof en migratie niet geschuwd, wat soms tot pittige discussies leidde.

Al met al was het een geslaagde middag, waaruit bleek dat ook voor dakloze mensen deze verkiezingen en de Europese politiek van belang zijn. Leuk om te vermelden is dat het Straat Consulaat op 6 juni 2024 ook stembureau is. Niet alleen dakloze mensen, maar alle stemgerechtigden kunnen dan hun stem uitbrengen bij Straat Bakkie in ons pand aan de Torenstraat 35A.

 

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!