De Ladies Circle, een netwerk van vrouwen tot en met 45 jaar, die zich onder het motto van vriendschap en service inzetten voor ondersteuning van goede doelen, heeft tijdens de feestdagen €4100,- opgehaald voor daklozen jongeren in Den Haag.

Vorige week donderdag nam Joy Falkena van het Straat Consulaat, na een korte presentatie samen met ervaringsdeskundige Fleur, de cheque in ontvangst. Het initiatief kwam van één van de ladies die tijdens haar zestiende dakloos is geweest en graag iets wilde doen voor jongeren in deze situatie. Tijdens de presentatie herkende ze veel van Fleur haar verhaal, uiteraard hebben zij na afloop nog een tijd met elkaar staan praten.

Fleur (21) vertelde tijdens de overhandiging van de cheque, onder meer dat ze vier dagen in de week werkt (twee dagen in een dierenwinkel en twee dagen op een school als dierenverzorgster), maar dat ze met een kamerhuur van ruim €700, – per maand net haar vaste lasten kan betalen. En er eigenlijk geen geld overblijft voor boodschappen. Ze wil dolgraag huren via de sociale woningbouw, alleen is de wachtlijst in Den Haag gemiddeld 8 tot 10 jaar. En ze is voorlopig nog niet aan de beurt..

De dames van de Ladies Circle zijn zichtbaar geraakt door het verhaal van Fleur en wilden graag iets doen. Na het doneren van de cheque kwamen ze daarom opnieuw in actie om geld in te zamelen voor boodschappen voor Fleur. Afgelopen woensdag stonden ze daarom met een prachtig gevulde boodschappentas op de stoep bij Staat Consulaat.

Helaas was Fleur zelf aan het werk toen ze de tas kwamen brengen, maar ze is er dolblij mee. Heel praktisch en precies wat ze nodig had. Vaish en Patrick namen de tas voor haar in ontvangst.

De achterban jongeren gaan binnenkort nog met elkaar bespreken wat ze met de cheque gaan doen, enkele ideeën om het te gebruiken zijn voor eerste nood als ID kaart, schoenen, overnachtingskosten, slaapzak, toiletspullen. Bedankt voor deze fantastische bijdrage, we nodigen deze dames graag eens bij ons uit!

fleur ladies circle boodschappen donatie