Gisteravond kwam de Achterban jongeren na een zomerstop weer bijeen. Het was een gezellige vergadering, met zowel nieuwe leden als enkele die al langer betrokken zijn. Na het diner doken we direct in onze volle agenda.

We begonnen met een voorstelrondje; wie ben je, waarom zit je bij de Achterban en wat is een grappig of gek feitje over jezelf? Daarna kreeg iedereen de ruimte om te vertellen wat hij of zij leuk vindt om te doen bij de Achterban. Wat hun dromen en ambities zijn en met welke onderwerpen ze zich bezig willen houden op het gebied van dakloosheid onder jongeren. Het was bijzonder om te merken hoeveel wederzijds begrip en herkenning er was tijdens deze gesprekken.

De ideeën die naar voren kwamen waren stuk voor stuk indrukwekkend. Om een tipje van de sluier te lichten: we willen voorlichtingen ontwikkelen, brainstormen om te bedenken hoe we meer jongeren bij de Achterban betrekken, een Tweede Kamer debat bijwonen én direct in gesprek gaan met politieke partijen over de kwesties rondom dakloosheid onder jongeren.

Daarom, D66, VVD, Volt, Groenlinks, PvdA, BBB, Christenunie en andere partijen: wanneer kunnen we langskomen?

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!