Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer steunt de initiatiefwet van VVD, GroenLinks, ChristenUnie en BBB, die moet voorkomen dat weeskinderen na het overlijden van hun ouders dakloos worden. Donderdag begint de Kamer aan de behandeling van het voorstel om deze weeskinderen huurbescherming te geven. Nu al is duidelijk dat die bescherming er ook echt gaat komen.

De initiatiefnemers kunnen zeker rekenen op de steun van D66, CDA en PvdA en SP en daarmee is sprake van een zeer ruime Kamermeerderheid.

Volgens de initiatiefwet moeten kinderen na het overlijden van hun ouders tot hun 28e levensjaar kunnen blijven wonen in de huurwoning waar ze zijn opgegroeid. Het gaat dan specifiek om sociale huurwoningen van woningcorporaties. Als de kinderen onder de 23 jaar zijn moeten ze een huurverlaging krijgen. Verder moeten corporaties een passende, vervangende huurwoning aanbieden zodra de kinderen 28 worden.

Lees het volledige artikel op de website van rtlnieuws.nl:

Kamer wil huurbescherming voor kind na overlijden ouders

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!