De Haagse Stadspartij (HSP) geeft de strijd voor meer openbare toiletten in de stad niet op en klopt opnieuw aan bij het college. Aanleiding daarvoor is de lage klassering van Den Haag als een van de minst toiletvriendelijke steden in Nederland: plek 91 van de 100. Michel Vermeer probeert al jaren voor elkaar te krijgen dat de gemeente meer wc’s plaatst die voor iedereen toegankelijk zijn. ‘Mensen willen een dagje de stad in, maar nemen na een paar uur noodgedwongen de tram weer naar huis.’

De lage klassering is behalve het gevolg van het lage aantal openbare toiletten ook de afstanden tussen deze toiletten en de (rolstoel)toegankelijkheid van deze openbare toiletten. HSP wil weten hoeveel openbare toiletten de stad momenteel heeft, waar ze zich bevinden, hoeveel ervan toegankelijk zijn en hoe dit gecommuniceerd wordt met de mensen in de stad.

Vermeer, beleidsmedewerker van HSP, maakt zich ernstig zorgen over deze lage klassering van onze stad, zegt hij woensdag in Bob Staat Op: ‘Mensen gaan gewoon minder vaak en lang de stad in omdat er in de stad nergens toiletten te vinden zijn. Het gebruik van een toilet is een basisbehoefte, en het is zorgelijk dat Den Haag deze behoefte nu niet faciliteert voor de inwoners. Er zijn genoeg lege plekken om openbare toiletruimtes te bouwen.’

Lees het volledige artikel op de website van Den Haag FM:

'Gebruik van toilet is basisbehoefte, gemeente moet dat meer faciliteren'

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!