Met het plan ‘basisdienstverlening schuldhulpverlening’ wordt de hulp op het gebied van schulden in iedere gemeente gelijkgetrokken. Het Rijk stelt vanaf dit jaar structureel 40 miljoen euro extra beschikbaar om onder andere de basisdienstverlening te kunnen implementeren.

Het kabinet, de VNG, de branchevereniging voor financiële hulpverleners NVVK en Divosa zetten vandaag hun handtekening onder een gezamenlijk plan om de schuldhulp in Nederland te versterken. De bestuurlijke afspraken voor basisdienstverlening schuldhulpverlening moeten leiden tot een hulpaanbod dat toegankelijker is en in iedere gemeente bestaat uit minimaal dezelfde elementen. Het doel is dat alle gemeenten de basisdienstverlening schuldhulpverlening invoeren.

Verschillen aanpakken
Gemeenten bepalen nu zelf hoe ze hun inwoners met schulden ondersteunen. Onder meer de Nationale Ombudsman en de Commissie sociaal minimum concludeerden dat er te veel verschil is in de van schuldhulpverlening per gemeente. Het plan met de ‘Elementen van basisdienstverlening’ om die verschillen aan te pakken ligt er sinds afgelopen november.

Lees het volledige artikel op de website van gemeente.nu:

Basis schuldhulpverlening wordt in iedere gemeente gelijk

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!