In België en in heel Europa vormt dak- en thuisloosheid een kritieke maatschappelijke uitdaging. In juni 2021 ondertekende België de Verklaring van Lissabon. Hierdoor verbindt België zich ertoe om tegen 2030, door middel van structurele politieke maatregelen, dak- en thuisloosheid te bestrijden.

De Verklaring stelt dat deze maatregelen gebaseerd dienen te zijn op betrouwbare gegevens, opdat beleid optimaal gevoerd kan worden.

Voor het vierde jaar op rij ondersteunde de Koning Boudewijnstichting onderzoeksteams van LUCAS KU Leuven en UCLouvain CIRTES om eind 2023 dak- en thuisloze personen te tellen. Deze point-in-time tellingen vonden plaats in Antwerpen en – dankzij een cofinanciering van de steden – voor een tweede keer in Gent en Leuven (+ 9 omliggende gemeentes). Ook werd geteld in het arrondissement Bergen Borinage, La Louvière en een deel van de provincie Luxemburg.

Lees het volledige artikel op de website van kbs-frb.be: 

Dak-en thuisloosheid: nieuwe tellingen onthullen de omvang van de problematiek

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!