In het Zuid-Limburgse Simpelveld moet een compleet gezin van de burgemeester hun woning uit omdat er harddrugs zijn gevonden in een van de slaapkamers. De drugs waren van de minderjarige zoon, die met een hardnekkige cocaïneverslaving kampt. De rechter vindt het besluit van de burgemeester te ver gaan vanwege de mogelijk ernstige gevolgen voor de familie.

De levens van de gezinsleden uit Simpelveld (tussen Heerlen en Vaals) kwamen afgelopen zomer volledig op hun kop te staan nadat burgemeester Susanne Scheepers had besloten om hun woning voor de duur van zes maanden te sluiten. Het huis zou worden gebruikt als ontmoetingsplek voor drugsdealers.

In de slaapkamer vond de politie niet alleen verschillende enveloppen met daarin cocaïne, ook werden drie mobiele telefoons, een A4-papier met daarop handgeschreven geldbedragen en een contant geldbedrag van 1020 euro . Dat zou erop duiden op dat de jongen niet alleen drugs gebruikte, maar er ook in handelde.

Lees het volledige artikel op de website van het AD:

Compleet gezin moet huis uit door coke-opslag tienerzoon, maar burgemeester gaat daarin te ver

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!