Amsterdam gaat vanaf december voor vier maanden voor vierhonderd mensen winteropvang regelen. Het moet met name een grote groep economisch daklozen helpen.

In de stad leven duizenden daklozen en de groep is almaar groeiend. Wethouder Rutger Groot Wassink (Opvang) zei vorige week dat alle seinen op rood staan en dat de huidige inflatiecrisis het dakloosheidsprobleem in de stad nog verder zal doen verergeren. Hij vroeg aan het kabinet om in te grijpen en te helpen in de aanpak.

Amsterdam zal zelf nu ook een stap nemen: tussen 1 december en 1 april worden door de hele stad vierhonderd opvangplekken gecreëerd. De opvang krijgt in tegenstelling tot voorgaande jaren een structureler karakter voor een grotere groep: niet meer ad hoc als de temperatuur buiten het vriespunt bereikt, maar elke nacht moeten er bedden beschikbaar zijn.

De opvanglocaties zijn verspreid over de stad. Een nieuwe locatie is die op de Nieuwe Looiersstraat in het Centrum, geschikt voor 85 mensen. Andere panden zijn eerder gebruikt, zoals de 24-uursopvanglocatie op de Transformatorweg in Nieuw-West (200 bedden) of inloophuizen van de Regenboog Groep. De gemeente is ook nog op zoek naar een locatie voor de laatste 50 plekken.

Lees het complete artikel op de website van het Parool:

Amsterdam creëert deze winter vierhonderd opvangplekken voor daklozen

Let op! Dit is een premium artikel en gaat af van uw gratis artikelen bij het Parool.