Ook dit jaar zorgen gemeente Den Haag en Leger des Heils W&G Noordwest voor de opvang van dak- en thuislozen tijdens de wintermaanden. Er zijn twee soorten opvang. De eerste is de permanente winteropvang.

In deze opvang hebben 120 daklozen tot 1 april 2023 een dak boven het hoofd, 24 uur per dag, 7 dagen per week. De andere is de winterkouderegeling. Dan is er opvang tijdens koude dagen in de winter.

Permanente winteropvang

De permanente winteropvang opent haar deuren op 1 november (tot 1 april 2023) in het voormalige HagaZiekenhuis/Rode Kruis Ziekenhuis. Geen opgejaagd leven, maar een vaste plek en een dak boven het hoofd . En dat de hele winter lang, zodat er ruimte ontstaat voor rust en herstel. Wij zijn dankbaar dat wij ook dit jaar zorg en begeleiding mogen bieden aan deze groep mensen in kwetsbare omstandigheden. Vorig jaar stroomden 60 mensen vanuit de permanente winteropvang door naar een passende woon- of zorgplek. Bijvoorbeeld een andere afdeling van het Leger des Heils, voorzieningen van de Kessler Stichting of een eigen woning.

Lees het complete bericht op de website van het Leger des Heils:

Leger des Heils: Winteropvang voor dak- en thuislozen in Den Haag