Achterban jongeren bezoeken de Partij van de Dieren.

We worden ontvangen door Robin Smit, die ons rondleidt door de fractiekamer en voorstelt aan zijn collega’s.

We starten met een voorstelronde:

Vaish en Audri vertellen dat ze het belangrijk vinden dat er over vier jaar geen dak- en thuislozen jongeren meer zijn. Audri verblijft bij Lozerhof en wil ook opkomen voor jongeren die niet de Nederlandse nationaliteit hebben. Zoals haar Poolse vriend van twintig voor wie straks geen plek meer is in de opvang.
Gio verblijft in Bella Vista en wil dat jongeren altijd een plek hebben om te slapen als ze dakloos worden, er zou nooit sprake moeten zijn van een wachtlijst.
Vaish wil dat de doorstroom in de hele keten beter op gang komt, waardoor jongeren kunnen uitstromen naar betaalbare huisvesting.

Robin Smit maakt zich hard voor dit onderwerp, omdat het onderwerp hem persoonlijk raakt. Hij vind dat er te makkelijk over wordt gedacht maar het probleem is echt groot. We moeten er voor zorgen dat de noodhulp goed geregeld is, voor iedereen. Geen wachtlijsten, voldoende woningen en omkijken naar alle mensen die er in de stad verblijven. Hij heeft afgelopen paar jaar gestreden voor een permanente winteropvang voor iedereen. In het verleden heeft de PvdD minder gestreden voor dak- en thuislozen, dat is pas begonnen toen Robin in de raad kwam, omdat dit onderwerp hem enorm aansprak. Ieder cijfer en ieder nummer is een mens.

“Er liggen mensen voor het stadhuis te slapen, hoe zichtbaar wil je het hebben.”

Robin Smit wil de komende 4 jaar aan de slag met de volgende punten:

  • Vaker met de mensen in gesprek over de oplossing. Het kapstokoverleg is hier een mooi voorbeeld van, maar daarnaast ook individueel veel meer met de mensen in gesprek om wie het gaat;
  • Er moet meer ingezet worden op preventie. Bij de eerste incassokosten zou je al contact kunnen zoeken. Huisuitzetting is de meest dure oplossing die er is, we moeten dit ten alle tijden voorkomen! Zorg dat jongeren uit de jeugdzorg niet dakloos worden;
  • Ik wil dat er breed naar dit onderwerp gekeken word: op preventie, aandacht voor beeldvorming, huisvesting, goede hulpverlening en toekomstperspectief.
  • Robin gaat er voor strijden dat de jongerenregisseur blijft.

We spreken af na de verkiezingen nog eens verder te praten en wensen de Partij van Dieren heel veel succes in de verkiezingen.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger

Achterban gesprekken met politieke partijen in Den Haag

Onze Achterban jongeren wil ook dit jaar weer veel van zich laten horen. Afgelopen twee jaar hebben zij actief meegedacht over het actieplan dakloze jongeren in Den Haag en er is heel veel gerealiseerd. Daar zijn we heel trots op maar we zijn er nog niet. Als het gaat om goede hulp aan dak- en thuisloze jongeren is er nog heel veel te doen! Klik en Lees hier!

De Achterban jongeren brengen een bezoek aan het campagnepand van Groen Links en werden ontvangen door campagneleider en voorzitter Jarre Middeljans van Groen Links Den Haag. Klik & Lees hier!

De Achterban jongeren brengen een bezoek aan het campagnepand van de PvdA. We worden ontvangen door Janneke en Tim Somers respectievelijk nummers  4 en nummer 3  op de kieslijst van de PvdA. Klik & Lees hier!

Achterban jongeren op bezoek bij het CDA. We spreken af in het partijgebouw van het CDA. Een prachtig pand, waar mensen vroeger contant hun waterschapsbelasting betaalden. We hebben een gesprek met Astrid Frey. Astrid is de politiek in gegaan omdat ze het belangrijk vond om mee te praten over onderwerpen die ze belangrijk vindt en moedigt de jongeren aan om dit ook te doen. Klik & Lees!

Achterban jongeren bezoeken de Partij van de Dieren. We worden ontvangen door Robin Smit, die ons rondleidt door de fractiekamer en voorstelt aan zijn collega’s. Klik en kijk & lees verder!

Achterban jongeren op bezoek in het campagnepand van de HSP. We zijn in het mooi hoge campagnepand van de HSP en hebben een gesprek met Fatima Faïd, Arantxa Polak en Ineke van Brûle. Zij staan alle drie op de kieslijst van de HSP.  Arantxa was vroeger actief bij de Achterban jongeren, een jongere van het eerste uur. Ineke is bekend voor Vaish, zij hebben samen opgetrokken tijdens het woonprotest. Fatima is raadslid en lijsttrekker van de HSP. Klik en lees verder!

Achterban jongeren bezoeken het campagnepand van D66. We bezoeken het campagnepand van D66 en gaan in gesprek met raadslid Marije Mosterd. Marije is bekend met de jongeren en werkt hiernaast in het onderwijs als jongerencoach, waar ze in haar baan probeert te ontschotten, om de juiste hulp op gang te krijgen voor jongeren in het onderwijs. Klik en Lees verder!

Achterban jongeren bezoeken het campagnepand van de SP. We worden ontvangen door Rick Hoefsloot nummer twee op de lijst en Maarten van Orden nummer twaalf op de lijst bij de SP, in het campagne pand in het hart van Laak.  Klik en lees verder!

Achterban jongeren brengen bezoek aan het partijbureau van de Christen Unie. We worden ontvangen in een lange gang, met allemaal partijkantoren. De grootte van het kantoor, hangt af van het aantal zetels dat je behaald. CU staat stabiel op één zetel, maar hoopt dit jaar een extra zetel te bemachtigen. We worden ontvangen door Judith Klokkenburg, lijsttrekker bij de CU. Klik en Lees verder!

Achterban jongeren brengt bliksembezoek aan campagnepand van Hart voor Den Haag. Omdat het nog niet gelukt was om een afspraak te maken, besloten de jongeren een onverwachts bliksembezoek te brengen aan Hart voor Den Haag/ Groep de Mos. We werden ontvangen door fractie vertegenwoordiger Monique Stuivenberg. Klik & Lees verder!