Achterban jongeren op bezoek in het campagnepand van de HSP

We zijn in het mooi hoge campagnepand van de HSP en hebben een gesprek met Fatima Faïd, Arantxa Polak en Ineke van Brûle. Zij staan alle drie op de kieslijst van de HSP.

Arantxa was vroeger actief bij de Achterban jongeren, een jongere van het eerste uur. Ineke is bekend voor Vaish, zij hebben samen opgetrokken tijdens het woonprotest. Fatima is raadslid en lijsttrekker van de HSP.

We starten met een voorstelronde, waarin de jongeren aangeven wat ze belangrijk vinden:

Gio is online aangesloten, die heeft corona en word opgevangen in de coronaopvang.
Audri benadrukt het aantal EU-jongeren in de opvang, voor deze jongeren is er straks niets geregeld en moeten de nacht weer buiten doorbrengen. Dit gaat om jongens en meisjes van hooguit twintig jaar.
Fatima vind dit een heel belangrijk punt en gaat hier vragen over stellen. Fatima is strijdbaar en gaat gelijk met de jongeren de actie in, Ze heeft heel veel ideeën over wat er moet gebeuren. Ze vind het belachelijk dat jongeren niet gelijk de hulp krijgen die ze nodig hebben en als er hulp komt dat dit altijd ingewikkeld is.

Als Fatima opnieuw herkozen word, mogen we haar op de volgende punten aanspreken;

  • We zouden veel meer ontschotten tussen de verschillende diensten, je wil dat alles tegelijkertijd word aangepakt;
  • Er moet veel meer aandacht zijn voor het voorkomen van dakloosheid;
  • De kwaliteit van de hulp moet beter, zowel in de jeugdzorg, de opvang en de ambulante begeleiding;
  • In de bejegening is er nog een wereld te winnen want er is een systeem gericht op wantrouwen in plaats van vertrouwen. Zo benaderen en behandelen we mensen en dit moet anders;
  • De jongerenregisseurs moeten blijven want het ontschotten in de zorg is belangrijk. Dit zijn mensen die buiten de kaders treden;
  • De kwaliteit in de zorg moet terug. We hebben een tekort aan goede medewerkers, laten we hier net zo hard op inzetten als op het lerarentekort en mensen enthousiasmeren om in de zorg te werken.

Het lijkt Fatima leuk om na de verkiezingen met de raadsleden en de Achterban op werkbezoek te gaan. Dit om succesvolle projecten te bezoeken en te kijken of we deze naar Den Haag kunnen halen. 

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Blogger

Achterban gesprekken met politieke partijen in Den Haag

Onze Achterban jongeren wil ook dit jaar weer veel van zich laten horen. Afgelopen twee jaar hebben zij actief meegedacht over het actieplan dakloze jongeren in Den Haag en er is heel veel gerealiseerd. Daar zijn we heel trots op maar we zijn er nog niet. Als het gaat om goede hulp aan dak- en thuisloze jongeren is er nog heel veel te doen! Klik en Lees hier!

De Achterban jongeren brengen een bezoek aan het campagnepand van Groen Links en werden ontvangen door campagneleider en voorzitter Jarre Middeljans van Groen Links Den Haag. Klik & Lees hier!

De Achterban jongeren brengen een bezoek aan het campagnepand van de PvdA. We worden ontvangen door Janneke en Tim Somers respectievelijk nummers  4 en nummer 3  op de kieslijst van de PvdA. Klik & Lees hier!

Achterban jongeren op bezoek bij het CDA. We spreken af in het partijgebouw van het CDA. Een prachtig pand, waar mensen vroeger contant hun waterschapsbelasting betaalden. We hebben een gesprek met Astrid Frey. Astrid is de politiek in gegaan omdat ze het belangrijk vond om mee te praten over onderwerpen die ze belangrijk vindt en moedigt de jongeren aan om dit ook te doen. Klik & Lees!

Achterban jongeren bezoeken de Partij van de Dieren. We worden ontvangen door Robin Smit, die ons rondleidt door de fractiekamer en voorstelt aan zijn collega’s. Klik en kijk & lees verder!

Achterban jongeren op bezoek in het campagnepand van de HSP. We zijn in het mooi hoge campagnepand van de HSP en hebben een gesprek met Fatima Faïd, Arantxa Polak en Ineke van Brûle. Zij staan alle drie op de kieslijst van de HSP.  Arantxa was vroeger actief bij de Achterban jongeren, een jongere van het eerste uur. Ineke is bekend voor Vaish, zij hebben samen opgetrokken tijdens het woonprotest. Fatima is raadslid en lijsttrekker van de HSP. Klik en lees verder!

Achterban jongeren bezoeken het campagnepand van D66. We bezoeken het campagnepand van D66 en gaan in gesprek met raadslid Marije Mosterd. Marije is bekend met de jongeren en werkt hiernaast in het onderwijs als jongerencoach, waar ze in haar baan probeert te ontschotten, om de juiste hulp op gang te krijgen voor jongeren in het onderwijs. Klik en Lees verder!

Achterban jongeren bezoeken het campagnepand van de SP. We worden ontvangen door Rick Hoefsloot nummer twee op de lijst en Maarten van Orden nummer twaalf op de lijst bij de SP, in het campagne pand in het hart van Laak.  Klik en lees verder!

Achterban jongeren brengen bezoek aan het partijbureau van de Christen Unie. We worden ontvangen in een lange gang, met allemaal partijkantoren. De grootte van het kantoor, hangt af van het aantal zetels dat je behaald. CU staat stabiel op één zetel, maar hoopt dit jaar een extra zetel te bemachtigen. We worden ontvangen door Judith Klokkenburg, lijsttrekker bij de CU. Klik en Lees verder!

Achterban jongeren brengt bliksembezoek aan campagnepand van Hart voor Den Haag. Omdat het nog niet gelukt was om een afspraak te maken, besloten de jongeren een onverwachts bliksembezoek te brengen aan Hart voor Den Haag/ Groep de Mos. We werden ontvangen door fractie vertegenwoordiger Monique Stuivenberg. Klik & Lees verder!