Zeven doden in vier weken tijd, mensen met een baan die geen huis kunnen vinden: de woningnood in Den Haag neemt alarmerende vormen aan. Daklozenveldwerker Jeroen Melchior ziet de situatie verslechteren ondanks cijfers die het tegenovergestelde tonen: “Het aantal daklozen neemt alleen maar toe. De CBS-cijfers over dalende cijfers kloppen gewoon niet.”

Sinds 2018 daalt het aantal daklozen elk jaar, van bijna 40.000 naar ruim 26.000 nu, zo laten cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zien. Daarmee wordt het probleem echter onderschat aldus Melchior, omdat alleen 18 tot 65-jarige alleenstaande daklozen daarin worden meegenomen.

“Heel veel mensen worden niet meegenomen in de tellingen. Jongeren, ouderen boven de 65 niet, gezinnen en laat staan al die arbeidsmigranten en ongedocumenteerden die ons land kent en ook door de straten zwerven. Het gaat dus om veel meer mensen dan wordt gemeld”, legt hij uit.

Lees het volledige artikel op de website van hartvannederland.nl:

Woningnood eist zeven levens in Den Haag: 'Extra bouwen is niet genoeg'

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!