Het Straat Consulaat heeft honderden flesjes water mogen ontvangen van het Rapid Reliëf Team. Het Straat Consulaat deelt natuurlijk zelf ook water uit aan buitenslapers. Nu de Winterkoude Regeling aan de Lozerhof gesloten is en uiterlijk 1 mei alle ‘niet rechthebbende mensen’ niet meer opgevangen worden, is het weer drukker aan het worden op o.a. de Koekamp en in parken en bossen.

Elke maandag staat het Outreach Team van Stichting de Vriend op de Koekamp klaar om de medemens vanuit een christelijke invalshoek te helpen. Jolande van Kuijen en Gianni Bernardotto – die de stichting hebben opgericht – koken samen met hun team elke week maaltijden voor daklozen mensen. De maaltijden worden onder ander uitgedeeld op de Koekamp en de Torenstraat.

Water is naast een dak boven je hoofd en voedsel een van de eerste levensbehoefte. Nu de zomer voor de deur staat is genoeg water drinken op extra warme dagen essentieel. Buitenslapers hebben immers geen kraan. Daarom geeft het Straat Consulaat ook water aan Stichting De Vriend, waar een prettige samenwerking mee is ontstaan.