Dinsdag 18 juni debatteert de Eerste Kamer over de Wet betaalbare huur en op 25 juni volgt de stemming. Voor huurders en woningzoekenden is het belangrijk dat de Eerste Kamer instemt met de wet. Samen met de VNG, BLG Wonen, AOB en diverse vakbonden roept de Woonbond de Eerste Kamerleden dan ook op dit te doen.

Een brede coalitie van jongerenorganisaties sluit zich hier met een eigen oproep en opinieartikel in de Volkskrant bij aan. Voor jongeren is extra belangrijk dat er een einde komt aan de woekerhuren.

De Wet betaalbare huur moet een einde maken aan het vragen van excessieve huurprijzen op de huidige enorm gespannen woningmarkt. De wet zorgt ervoor dat voor meer woningen dan nu een maximale huurprijs geldt. De puntentelling gaat gelden tot een huurprijs van ca. € 1.123. Nu is dat ca. € 879. Ook is het de verhuurder voortaan echt verboden een hogere huur dan de maximale huurprijs te vragen. Gebeurt dat alsnog dan kan de gemeente ingrijpen, onder meer met (oplopende boetes).

Lees het volledige artikel op de website van wooninfo.nl:

Spannende week: Wet betaalbare huur in Eerste Kamer

Nieuws van het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Lopende projecten bij het Straat Consulaat. Klik hier voor een overzicht!

Een koffiebar gerund door voormalig dakloze mensen waar inwoners en ondernemers uit Den Haag en dakloze mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Armoede in Nederland. Geldgebrek leidt vaak tot uitstel van betalingen en van uitstel komt afstel en dan is de afgrond snel in zicht. Klik hier voor een overzicht!

Geeft alle gepubliceerde berichten weer op onze website. Klik hier voor het overzicht!